Belangrijke mededeling: Wanneer mag een wedstrijd worden afgelast?
Terug
Mededelingen 21 September

Belangrijke mededeling: Wanneer mag een wedstrijd worden afgelast?

Nieuws afbeelding

Wanneer er sprake is van een of meerdere coronabesmettingen in het team, betekent dit niet dat de wedstrijd zomaar afgelast mag worden.

De GGD zal bij een positieve test inschatten of de rest van het team kan spelen. Alleen als de GGD adviseert dat het gehele team niet kan spelen, worden wedstrijden uitgesteld. Anders dient er te worden gespeeld en zorgt het team er zelf voor dat het binnen de gestelde regels over voldoende spelers beschikt. Alleen als kan worden aangetoond dat een team 6 of meer spelers mist door het coronavirus (positieve tests, dringend geadviseerde of verplichte quarantaines) bestaat de mogelijkheid om de wedstrijd uit te stellen. 

Wordt een wedstrijd afgelast zonder voorafgaand contact met de competitieleiding en zonder dat er aangetoond kan worden dat er 6 of meer spelers niet beschikbaar zijn als gevolg van het coronavirus? Dan kunnen er ‘gewoon’ competitiemaatregelen opgelegd worden. 

NB: wedstrijden in de districtscompetitie mogen zonder eventuele consequenties – in overleg met de tegenstander – ook nog gespeeld worden in de week na de officiële speeldatum, maar vóór aanvang van de eerstvolgende speelronde.