UPDATE van het bestuur
Terug
bestuur 23 September

UPDATE van het bestuur

Nieuws afbeelding

Achter de schermen van onze mooie club wordt er - zoals u ongetwijfeld weet - hard gewerkt aan allerlei zaken.
Over een aantal punten heeft u al eerder kunnen lezen:
  • de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
  • nieuwe clubtenues, binnenkort zullen wij de ingekomen vragen beantwoorden en een nadere toelichting op een en ander geven
  • Vereniging Arbitrage Plan (VAP)
Voor nu hebben wij wederom een aantal updates.

Team van dienst
Het "team van dienst” is nieuw leven ingeblazen, de coaches en managers zijn hiervan reeds per mail op de hoogte gebracht. Team van dienst wil zeggen dat het laatst spelende team ervoor zorgt dat alles op en rondom het veld netjes wordt opgeruimd. Vele handen maken uiteindelijk licht werk.

Samen houden we de club dus netjes en schoon. De jongens van C3 hebben hun dienst afgelopen weekeinde met verve uitgevoerd, veld en dug-outs keurig schoon, prullenbakken geleegd en ballen geraapt. Top gedaan jongens!!

Binnenkort krijgen alle velden weer hoekvlaggen en dienen deze ook opgeruimd te worden om vandalisme en diefstal te voorkomen.

Grote Club Actie
De Grote Club Actie is goed van start gegaan, met de geweldige inzet van een aantal vrijwilligers zijn de boekjes uitgedeeld, hebben we filmpjes opgenomen en de verkooptips op papier gezet.

De opbrengst van de GCA zal volledig worden ingezet voor diverse doelen, als het aan de kinderen zelf ligt willen zij graag een nieuw speeltoestel, worden de toiletten wat opgeknapt of kopen we extra trainingsmaterialen. Creatieve ideeën genoeg onder onze jeugd. Als iedereen zijn steentje bijdraagt kunnen wij als club een enorm bedrag ophalen. Helaas hebben wij van de oudere jeugd verscheurde boekjes gevonden. Wil je persé niet meehelpen dan is dat natuurlijk zeer te betreuren maar lever je boekje dan weer in bij Wouter. Jouw boekje wordt dan aan andere kinderen uitgedeeld die er meerdere nodig hebben, dit bespaart ons bestelkosten voor nieuwe boekjes!

Scheidsrechters in een nieuw jasje

Heeft u onze arbiters afgelopen weekeinde al gezien? Ze zagen er top uit! Mooie en duidelijk herkenbare gele polo’s en jasjes (zwart indien een gastteam een geel tenue heeft) en
blauwe jassen voor de begeleiders. Voor aanvang van de fluitbeurt graag een outfit ophalen en na de fluitbeurt weer inleveren bij de wedstrijdtafel. Fluitjes zijn daar eveneens verkrijgbaar.

Deze prachtige outfits zijn "toepasselijk" gesponsord door Dirkzwager advocaten & notarissen.

Scheidsrechtskaart voor senioren en jeugdleden (>15 jaar)
In het VAP staat vermeld dat alle senioren en jeugdleden vanaf 15 jaar en ouder hun scheidsrechterskaart moeten gaan halen. Het behalen van deze kaarten is van levensbelang voor AHC. Zonder gekwalificeerde scheidsrechters kunnen er geen hockeywedstrijden worden gespeeld. U kunt het VAP terugvinden op het gesloten deel van onze website (inloggen) onder documenten -> regels en afspraken.

De examens voor de senioren en de jeugdleden vanaf 15 jaar vinden in het clubhuis plaats op 9 en 16 oktober 2017. Het behalen van een scheidsrechtskaart is voor hen verplicht. Voor de jeugdleden betekent dit dat zij een aantal keer per jaar een fluitbeurt hebben op de zaterdag bij de E 8-tallen, C en D jeugd. Uiteraard zorgen wij voor goede begeleiding en vragen wij alle ouders onze jonge arbiters met respect te behandelen. Wij hopen hiermee te bereiken dat wij als club niet meer zoveel beslag hoeven te leggen op de tijd van onze senioren en veteranen en dat de oudere jeugdleden zich meer verbonden gaan voelen met de jongere jeugd en AHC als club in zijn geheel.

Scheidsrechterskaart voor ouders
Nieuw is dit seizoen dat van minimaal 4 ouders per jeugdteam (die de B-leeftijd nog niet hebben bereikt) verwachten dat zij zich eveneens in de regels gaan verdiepen en het examen afnemen. Het primaire doel is om de spelregelkennis bij ouders te vergroten waardoor ouders meer begrip krijgen voor beslissingen van de arbitrage. Daarnaast verwachten we hierdoor de drempel voor ouders om coach of manager te worden van een jeugdteam wordt verlaagd.

Op 24 oktober 2017 (v.a. 19:30 uur) zal een workshop verzorgd worden voor de ouders. Aansluitend zal het examen afgenomen worden. Deze avond duurt tot 22:00 uur. Ouders kunnen zich aanmelden bij de arbitragecommissie: [email protected] U ontvangt dan van de Bond een e-mail met een toegangscode voor de e-learningmodule ‘Opleiding Clubscheidsrechter’.

Scheidsrechterskaart voor C-jeugd
Wij hebben in de wandelgangen begrepen dat ook een aantal C-jeugdleden dit jaar al graag een scheidsrechterskaart zou willen gaan halen. Daarom hebben we besloten dat een beperkt aantal C-jeugdleden ook op 24 oktober 2017 (v.a. 19:30 uur) de workshop kan volgen en aansluitend aan het examen kan deelnemen. Mocht uw zoon of dochter hieraan willen deelnemen, besef dan wel dat de avond duurt tot 22:00 uur, hetgeen voor de C-jeugd aan de late kant zal zijn. Buiten is het dan al donker. Wij verzoeken u om hiermee rekening te houden en zo nodig maatregelen te treffen. Aanmelden kan wederom bij de arbitragecommissie: [email protected]

Met sportieve groet,

Het bestuur

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws