Nieuw vanaf maandag 19 maart: Schaduwtrainingen
Terug
Clubnieuws 5 Maart

Nieuw vanaf maandag 19 maart: Schaduwtrainingen

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen (2018-2019) zal er vanaf maandag 19 maart gedurende 8 maandagen getraind gaan worden in speciale trainingsgroepen, welke we de schaduwtrainingen noemen. Deze trainingen komen ter vervanging van de instuiftrainingen voor de 1e teams. Wie er mee mogen doen aan deze trainingen wordt bepaald door de TC met input van trainers en coaches. Alle trainers en coaches zijn hiervoor reeds benaderd door een TC-lid. Per week trainen er maximaal 18 kinderen onder leiding van onze professionele trainers. De samenstelling van deze trainingsgroepen is flexibel en kan per week verschillen. Kinderen die tijdens de wedstrijden of trainingen positief opvallen kunnen ook in een later stadium uitgenodigd worden voor deze schaduwtrainingen.

 

De groep die in eerste instantie wordt uitgenodigd zal uiterlijk zaterdag 17 maart per email uitgenodigd worden voor deze schaduwtrainingen. Het kan goed zijn dat deze eerste groep groter is dan 18 spelers. In dat geval zullen we een schema maken wie voor welke training uitgenodigd is, hetgeen uiterlijk de zaterdag van tevoren per email gecommuniceerd zal worden.

 

Doel van deze trainingen is om tot een evenwichtige samenstelling te komen van het eerste en mogelijk tweede team. Hierdoor komt het dus niet meer aan op extra je best doen tijdens de selectieweek, maar wordt de gehele periode meegenomen in de beoordeling. Tweede voordeel is dat de spelers meer op elkaar ingespeeld raken en hopelijk op die manier met een voorsprong aan het nieuwe seizoen kunnen beginnen.

Als dit proces goed verloopt, zijn selectietrainingen aan het eind van het seizoen mogelijk niet meer nodig.

 

Dit is voor ons een nieuw proces, waarbij er dingen goed zullen gaan en ongetwijfeld ook dingen minder goed zullen gaan. We zullen proberen dit laatste tot een minimum te beperken. Gedurende de tweede seizoenshelft zal de TC geregeld met coaches en trainers het proces kortsluiten.

 

Tot slot nog een overzicht met belangrijke data;

17 maart: Uitnodiging voor schaduwtrainingen.

19 maart: Eerste schaduwtraining.

De overige trainingen zijn gepland op maandag 26 maart, 9 april, 16 april, 14 mei, 28 mei, 4 juni en 11 juni.

Indien er een selectieweek volgt, dan zal dit zeer waarschijnlijk zijn in de week van 11 of 18 juni.

 

De Technische Commissie