EenArnhem smaakt naar meer!
Terug
Clubnieuws 19 Maart

EenArnhem smaakt naar meer!

Nieuws afbeelding

EenArnhem heeft zich inmiddels een ruim half jaar op de Gelderse velden gemanifesteerd. De trotse moederclubs AHC en Upward kijken tevreden terug op én verwachtingsvol vooruit naar het nieuwe concept ‘EenArnhem’. Wat ging er goed, gaat EenArnhem door en wat kan dan nog beter?

 

De twee teams, A1 en A2, hebben de draai gevonden. Ook heeft EenArnhem zijn primeur beleefd in het zaalhockey, waar een combinatie tussen A1 en A2 de balken en netten lieten vibreren!

 

EenArnhem A2 is een hecht team geworden en laat op de mat mooie wedstrijden zien waar ware vechtlust de boventoon voert. Er liggen kansen in het verschiet om de komende tijd wat extra punten te gaan pakken. De supporters langs de lijn zijn een gezellige combinatie van ouders van Upward en AHC en het team heeft ook buiten het veld samen moorddadig mooie avonden.

Ook EenArnhem A1 is als team knap gegroeid, waardoor de gruwelijke nederlaag van de eerste oefenpot naar de krochten van het geheugen verdrongen is. Sterker nog, de komende maanden staat voor EenArnhem A1 in het teken van het kampioenschap. Nu doorpakken is de leus. Het team staat bovenaan, maar zal nog een aantal essentieel krakers moeten gaan winnen.

 

We nodigen iedereen uit om naar beide teams te komen kijken (die in het zwart). EenArnhem A1 speelt de komende maanden haar thuiswedstrijden op AHC, EenArnhem A2 speelt op Upward.

 

Van enige rivaliteit tussen beide clubs is geen sprake meer. EenArnhem wordt ondersteund door enthousiaste bestuurders, coaches, managers en trainers van zowel AHC als Upward. Ook dankzij hun inzet is EenArnhem in korte tijd een begrip geworden in onze regio en binnen hockeyend Nederland! Daarom wordt door beide clubs ook al nagedacht hoe EenArnhem ook komend seizoen als concept in te zetten. Concreet betekent dat dat waarschijnlijk beide clubs een eigen A1-selectieteam gaan hebben en dat afhankelijk van de hoeveelheid jongens voor de breedte teams wordt gekeken hoe binnen EenArnhem een of meer gebalanceerde teams kunnen worden gevormd. Daar is ook de gelegenheid voor "herintreders” en starters om aan te haken in een team van eigen niveau, met gelijkgestemden en (school)vrienden.

 

Vanuit heel Nederland zijn wij de laatste maanden door andere hockeyclubs gevraagd naar de succesformule van EenArnhem. Veel clubs hebben behoefte aan de oplossing om met elkaar combinatieteams in te zetten, waardoor A-jongens jeugd kunnen blijven hockeyen. Vaak om zo de periode te overbruggen tot de senioren, waar weer de aantallen spelers zijn om volledige en gelijkwaardige teams op te stellen. EenArnhem heeft namens 10 andere clubs de KNHB gevraagd hun zegen aan dit concept te geven en met spoed een goede procedure en reglement vast te stellen, waardoor A-combinatieteams naadloos kunnen instromen in de competitie en de bijbehorende administratieve processen.

 

Met nog 3 maanden te gaan kunnen we nu al stellen dat EenArnhem een succes is. We nodigen daarom alle leden van beide clubs uit om de jongens aan te moedigen en alle geïnteresseerden die volgend jaar bij EenArnhem zouden willen komen spelen om zich te melden bij de ledenadministraties van AHC en Upward.

 

Tot ziens langs de lijn bij EenArnhem!

 

Jeep Brongersma, Upward

Jan-Maarten Elias, AHC