UPDATE over de schaduwtrainingen
Terug
Clubnieuws 22 Maart

UPDATE over de schaduwtrainingen

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen (2018-2019) wordt er vanaf maandag 19 maart gedurende 8 maandagen getraind in speciale trainingsgroepen, welke we de schaduwtrainingen noemen. Deze trainingen komen ter vervanging van de instuiftrainingen voor de 1e teams. 


Wie er mee mogen doen aan deze trainingen wordt bepaald door de TC met input van trainers en coaches. Alle trainers en coaches zijn hiervoor reeds benaderd door een TC-lid. Per week trainen er maximaal 16 spelers en 2 keepers onder leiding van onze professionele trainers. Dit betekent dus ook dat we niet alle kinderen die we willen beoordelen, kunnen beoordelen. Daarom zal de samenstelling van deze trainingsgroepen per blok van 2 trainingen verschillen, waarbij er per blok nieuwe uitnodigingen worden gestuurd, en wel op 17 maart, 7 april, 12 mei en 2 juni. 

Kinderen die tijdens de wedstrijden of trainingen positief opvallen kunnen ook in een later stadium uitgenodigd worden voor deze schaduwtrainingen.

 

Doel van deze trainingen is om tot een evenwichtige samenstelling te komen van het eerste en mogelijk tweede team. Hierdoor komt het dus niet meer aan op extra je best doen tijdens de selectieweek, maar wordt de gehele periode meegenomen in de beoordeling. Tweede voordeel is dat de spelers meer op elkaar ingespeeld raken en hopelijk op die manier met een voorsprong aan het nieuwe seizoen kunnen beginnen.

Als dit proces goed verloopt, zijn selectietrainingen aan het eind van het seizoen mogelijk niet meer nodig. 


Een overzicht met belangrijke data;

1e blok van 2 schaduwtrainingen; 19 en 26 maart 2018.

2e blok van 2 schaduwtrainingen; 9 en 16 april 2018.

3e blok van 2 schaduwtrainingen; 14 en 28 mei 2018.

4e blok van 2 schaduwtrainingen; 4 en 11 juni 2018.

Indien er een selectieweek volgt, dan zal dit zijn in de week van 11 of 18 juni.


Het kan dus heel goed zijn dat je niet uitgenodigd bent voor het eerste blok van 2 trainingen. Niet getreurd, bij de volgende blokken zullen er ook andere spelers uitgenodigd worden om mee te doen, waarbij we een maximum aanhouden van 16 spelers en 2 keepers. Hierdoor verandert dus ook de samenstelling per blok van 2 trainingen. 

 

Mochten er nog vragen en/of opmerkingen zijn, dan graag mailen naar [email protected]

 


De Technische Commissie