Leuker kunnen we het niet maken, want het is nu volop lente.
Terug
Clubnieuws 18 April

Leuker kunnen we het niet maken, want het is nu volop lente.

Terwijl ik deze letters op het scherm van mijn laptop schrijf zit ik in mijn zonovergoten tuin te genieten van al het goede, dat dit jaargetijde juist vandaag zo uitbundig te bieden heeft.
De vogels tjilpen en kwetteren zo luidruchtig hun hoogste lied, dat het gekrakeel tijdens een veteranenwedstrijd daarbij vergeleken op zacht zoemend gefluister lijkt. Biertje erbij voor de inspiratie. Af en toe de ogen even sluiten en denken aan hele mooie dingen. Dat bleek deze keer geen zware klus.

Hoe vaak heb ik al een loflied willen dichten op onze meiden van Dames 3. Werd ik niet bedreigd als bejaarde grijsaard door #metoo, ik zou mijn dichtader al lang de vrije loop hebben gelaten. Immers de eerste regels schud ik, met verwijzing naar collega Homerus, zo uit mijn mouw.

Bezing mij, o Muze, die prachtig jeugdige vrouwen
Van wie ik de afgelopen jaren steeds meer ben gaan hou’en.
Zij, die later als huisvrouw behendig met borden en pannen jongleren
En vaardig de stofzuiger, de poetsdoek en vaatkwast hanteren
Die straks hun krijsend kroost, heeft het weer eens dorst,
Liefdevol zullen zogen aan hun moederlijke borst.
Maar zolang het nog zijn van die jonge, spontane grieten
Gun ik hen dat ze uitbundig van het leven genieten.

Afgelopen zondag dartelden ze weer fris, vrolijk en jolig als lente lammetjes over het veld. Kokette sprongetjes makend bij ieder doelpunt, dat ze scoorden. En dat waren er vele. Alleen Pien Heij nam er al vier voor haar rekening. Daar kon de hoog getalenteerde Jantine Kingma natuurlijk niet bij achterblijven. Sluw scoorde zij een strafcornervariant tussen de benen van de verbouwereerde Nijmeegse keepster door. Maar de show werd gestolen door Dionie van Dijk die met een miraculeuze tip-in boogbal voor een doelpunt van wereldklasse zorgde. De Nijmeegse opponenten waren met stomheid geslagen door dit staaltje van technisch vernuft. Zij verwelkomden het eindsignaal als een bevrijding, zodat hun nederlaag tot 6-1 beperkt bleef.

Niet minder spectaculair zijn de verrichtingen van de spelers van ons Heren 2-team. Hen zou je het predicaat van "de al wat oudere jeugd” mee kunnen geven, wanneer je enkel op hun leeftijd let. Wie bereid is wat verder te kijken ziet strak afgetrainde mannenlijven en kerels met de mentaliteit om een Derde Wereldoorlog te winnen. De strafcorner rebound van Kasper van Schijndel, waarmee hij de 1-0 aantekende was naast pure perfectie een bewijs van hoge intelligentie. Wat dat betreft bleek Patrick Son zijn evenknie te zijn getuige de wijze waarop hij een strafbal verzilverde: naar links kijken en de bal strak in de rechter benedenhoek knallen. Hoe bedenk je het! Heel anders vestigde Joost van de Wateringen alle aandacht op zich. Als een adelaar in glijvlucht dook hij met de bal aan zijn stick op de om zijn moeder krijsende Westerduivense goalie af. Die mocht daarna nog enkel de bal uit het net plukken. Een warm applaus was de terechte beloning voor alle spelers, want zij hadden als een hecht collectief een indrukwekkende 3-2 zege op het altijd gevreesde Westerduiven behaald.

Voor de wedstrijden van ons Veteranen B-team ga je naar het stadion. Het is een aaneenschakeling van komieke bokkesprongen en acrobatische hoogstandjes. Een vermaak voor het publiek van jong tot oud. Nauwelijks had het beginsignaal geklonken of de gasten uit Hattem hadden de bal al in het Arnhem doel gewrongen. Vervolgens schoot Thomas Meijneke voor open doel de bal snoeihard richting Zutphensestraatweg en struikelde Bert Willems potsierlijk over zijn eigen stick. De niets vermoedende toeschouwer maakte zich al op voor een vernietigende en vooral smadelijke nederlaag van onze "helden”. Niets bleek minder waar te zijn. Want dezelfde Thomas, die zojuist zo opzichtig had gefaald, toonde even later zijn techniek en vernuft door opzienbarend fraai de 1-1 aan te tekenen. ‘Huurling’ Victor van der Elburg voelde zich als een vis in het water te midden van dit B-veteranengezelschap en pikte ook zijn goaltje mee. Nog even kwamen de Hattemse gasten terug in de wedstrijd(2-2), maar daarna was het alles Arnhem wat de klok sloeg. Harm Jan Kuipers testte tot driemaal toe met ware kanonschoten het incasseringsvermogen van de doelman der opponenten. Bij het derde schot gebruikte hij zijn stick onverbiddelijk zoals een middeleeuwse beul zijn hakmes. Daarna walste hij als een balletdanser enkele malen gracieus door de vijandelijke linies om met splijtende passes Bram Witsenburg en wederom Victor van der Elburg in staat te stellen op fraaie wijze voor het vierde en vijfde Arnhemsche doelpunt te zorgen. Na de pauze ging de voorstelling vrolijk voort. Thomas toonde aan, dat hij ook van ongeveer zeven meter via een strafbal het doel feilloos kon vinden. Trapezewerker Epco Vlugt wilde dolgraag laten zien, dat hij in dit gezelschap een artiest van uitzonderlijke klasse is. Met een fenomenale diepte pass bediende hij Bram Witsenburg op zijn wenken. Het sprankelende zevende doelpunt was het ultieme bewijs dat hij zo’n geschenk op de juiste waarde wist te schatten. Omdat bij Arnhem gastvrijheid hoog in het vaandel staat werden ook aan Hattem nog twee doelpunten gegund. Intens blij verlieten zij met een 7-4 nederlaag de Velpse contreien.

In het Groeningemuseum, het stedelijk museum voor Schone Kunsten in Brugge, hangt een schilderij bestaande uit een groot wit vlak met in het midden een zwarte stip. Het heet: "compositie met zwarte stip”. Mocht je er uren naar kijken dan heb je urenlang niets gezien. Sinds afgelopen zondag hangt onder dit schilderij een kaartje met daarop vermeld: "compositie van Arnhem Heren 1”. Mocht je er, zoals in de wedstrijd tegen Wijchen, uren naar kijken dan…. Vanaf aanstaande zondag gaat dat totaal anders worden. Dan is immers de uitwedstrijd tegen Oosterbeek. Ik zal u er uitgebreid, pagina’s lang, verslag van doen, want reken er op, dat er veel positiefs te melden zal zijn.

Dat is zeker ook het geval met de prestaties van ons Veteranen C-team. De afgelopen weken boekten onze mannen de ene overwinning na de andere. In hun gelederen waart, te midden van vele coryfeeën, ook ene Arthur ten Hagen rond, die doelpunten aan de lopende band scoort en grossiert in vele assists. Zijn naam uitspreken boezemt iedere tegenstander bij voorbaat al vrees en ontzag in. Aanstaande zondag gaat dit team zijn kunsten op Beekhuizen tegen Beuningen vertonen. Dat mag u niet missen.

Temeer is uw aanwezigheid op ons paradijselijke sportpark gewenst omdat zondag de kampioensvlag in top gehesen kan worden door ons schier onoverwinnelijke team van Dames 1. Voorwaarde is wel, dat het team van Dieren achter de zegekar gebonden moet worden. Met uw enthousiaste aanmoedigingen vanaf de zijlijn om 12:45u. moet dat lukken. Naast alle andere heerlijke lenteklanken zal het knallen van de champagnekurken 70 minuten later eveneens bijzonder aangenaam in de oren klinken.

Dat is althans de rotsvaste overtuiging van

Uw wedstrijdsecretaris Wim Swart