Q&A Corona Crisis update 22 april 2020
Terug
Mededelingen 22 April

Q&A Corona Crisis update 22 april 2020

Nieuws afbeelding

Beste leden,

Wij zijn verheugd dat de overheid de regels om te sporten heeft versoepeld, al geldt dat helaas nog niet voor de senioren. Gelukkig kunnen en mogen wij vanaf 29 april a.s. weer de trainingen gaan opstarten voor de (jongste)jeugd. Hierbij een update.

We hebben gepoogd op een aantal vragen antwoord te geven. Mocht je vraag er niet tussen staan, mail ons dan gerust.

Digitale Clinic van Bjorn Kellerman
Om een kick start te geven aan gedeeltelijk heropening van het seizoen organiseren wij aanstaande zaterdag een digitale clinic met Bjorn Kellerman. Bjorn geeft via Instagram live om zaterdag 10:00 uur deze clinic. Hoe dit precies in zijn werk gaat, komen we snel op terug. Hou de site en social media in de gaten.

Daarnaast is het leuk om te zien hoeveel kinderen mee hebben gedaan aan de Arnhemsche Hockey Challenges op Instagram. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Volg ons op Instagram https://www.instagram.com/ahcvelp/

Wanneer gaat de jeugd weer hockeyen?
We zijn nu keihard aan het werk om voor alle jeugdleden de trainingen vanaf 29 april a.s. te laten beginnen. Er wordt nu een trainingsschema opgesteld en dat wordt zo snel mogelijk op de site geplaatst. De maatregelen van het RIVM gelden t/m 28 april.

Hoe zorgen jullie dat dit veilig kan?
We zullen de maatregelen van de RIVM en KNHB hierin volgen. Er worden alleen trainingen gegeven. De jongste jeugd en D-jeugd mogen trainen op de normale wijze, voor de C t/m A-jeugd zullen we speciale trainingen samenstellen met inachtneming van de 1.5 meter regel. De kleedkamers zullen alleen open zijn om keepertassen op te halen. Daarnaast zal het clubhuis-gedeelte gesloten blijven, de toiletten zijn wel bereikbaar. Nadere maatregelen maken we later bekend.

Mogen ouders komen kijken naar de training van hun kind?
Voorlopig niet. Ondanks wij het mooiste terras van Velp en omstreken hebben, willen wij voorkomen dat iedereen gezellig bijeenkomt. De bar in het clubhuis zal ook voorlopig dicht blijven.

Worden er nog wedstrijden gehockeyd?
De KNHB heeft alle competities gestopt en er wordt dus niet seizoen geen wedstrijden meer gespeeld. Dit betreft ook de jeugdcompetities. Er worden geen kampioenen aangewezen en niemand promoveert of degradeert. Meer informatie over de beslissingen van de Bond is te vinden op: https://www.knhb.nl/nieuws/knhb-beeindigt-alle-competities-geen-promotie-of-degradatie

We onderzoeken momenteel de mogelijkheid om binnen AHC onderling wedstrijden te organiseren waarbij teams van D t/m F per categorie ‘gehusseld’ zullen worden. Communicatie hieromtrent volgt zo spoedig.

Hoe zit het met de teamindeling voor volgend jaar?
De technische commissie is druk bezig om hier een goede invulling aan te geven. Dat zal gedeeltelijk anders zijn dan voorgaande jaren. Gelukkig is het ook dit jaar onder andere weer mogelijk om aan te geven met welk vriendje of vriendinnetje je graag in een team wilt spelen. De exacte invulling volgt.

Hoe zit het met de actie voor het nieuwe veld?
De actie voor het nieuwe veld loopt wel door, maar we hebben de marketing hiervoor op een laag pitje gezet. Voor de zomer gaan we bekijken hoe we de financiering voor het nieuwe veld verder vorm kunnen geven. Wel goed om te kunnen melden is dat de veldverlichting op alle velden inmiddels vervangen is door LED-verlichting die zo snel mogelijk wordt opgeleverd. Daarnaast zijn de lantaarnpalen op het terrein ook van LED voorzien. Een mooie stap in energie- en kostenbesparing op de langere termijn op AHC.

We zijn blij dat het voor onze jeugdleden weer mogelijk is om te kunnen hockeyen. Laten we er met elkaar, ondanks de maatregelen, een mooie uitdaging van maken.

Alleen samen krijgen we corona onder controle!

Namens het bestuur,
Alexander Bloembergen
Voorzitter