UPDATE 1 juni omtrent Corona-proof hockeyen
Terug
Clubnieuws 1 Juni

UPDATE 1 juni omtrent Corona-proof hockeyen

Nieuws afbeelding

UPDATE maandag 1 juni 2020

Naar aanleiding van de laatste berichtgeving van de overheid mag nu ook de jeugd van 13 t/m 18 jaar onderlinge partijtjes spelen op de trainen en hoeft er geen 1.5 meter afstand meer gehouden te worden onderling. LET OP! De kinderen moeten nog wel 1.5 meter afstand houden tot de trainers en andersom. Hierdoor kunnen trainingen weer op de normale, ouderwetse wijze plaatsvinden, een mooie vooruitgang.
Dit betekent oa;
 • Dug-outs zijn weer toegankelijk voor iedereen.
 • De routing op de club wordt weer hersteld naar oude situatie, dus zowel ingang en uitgang mogelijk via parkeerplaats bij veld 1 en veld 3. 
 • Er zijn voor de jeugd geen limieten ten aanzien van maximaal aantal spelers per veld.
 • De afspraken ten aanzien van ouders langs de kant, schoonmaken van spullen en Corona-verantwoordelijke blijven nog wel van kracht. 
Hierdoor kunnen we de trainingen allemaal uitbreiden naar 5 kwartier en is het trainingsschema op kleine puntjes aangepast. Het schema is te vinden in de bijlage en in de AHC Velp app. 


=============================

UPDATE zaterdag 16 mei 2020

De trainingen verlopen momenteel erg goed, mede dankzij de medewerking van de teams, trainers en de Corona-Verantwoordelijken. De trainers en spelers zijn blij en enthousiast dat de trainingen weer begonnen zijn en er lekker gehockeyd kan worden. 

Vanaf 11 mei is het ook voor senioren toegestaan om te trainen, met inachtneming van de 1.5 meter afstand. Daarnaast hebben we van de gemeente toestemming gekregen om bij de A t/m C-jeugd en senioren met 28 spelers (+ maximaal 4 spelers) op één veld te staan. Hierdoor kunnen we weer 2 teams naast elkaar laten trainen op 1 veld. Het trainingsschema is daarom aangepast, de duur van de jeugdtrainingen blijft 1 uur. 
Het nieuwe AHC Corona protocol is te vinden in de bijlage, het nieuwe trainingsschema is te vinden op de site en in de AHC Velp app.

=====================

UPDATE zondag 3 mei 2020

De eerste drie dagen met trainingen zijn goed verlopen. De trainers en spelers zijn blij en enthousiast dat de trainingen weer begonnen zijn en er lekker gehockeyd kan worden. Vanwege nieuwe regelgeving vanuit de overheid/NOC/KNHB is er vanaf heden een nieuw trainingsschema geldig, waarbij er bij de C t/m A-jeugd nog maar 1 team per veld mag trainen. Hierdoor zijn alle trainingen ingekort tot 1 uur, maar kan elk team wel 2 keer per week trainen! Het nieuwe schema is te vinden op de site en in de AHC Velp app.

=====================

UPDATE dinsdag 28 april 2020

Vandaag hebben we van de gemeente het akkoord gekregen om per woensdag 29 april met de trainingen voor de jeugd en jongste jeugd te beginnen, goed nieuws dus!

Daarnaast is de regionale en nationale media hier ook van op de hoogte en komen De Gelderlander en Hockey.nl morgen langs tijdens de trainingen om een reportage te maken. Ouders en jeugdleden zijn hierover per mail ingelicht.  

Tot slot staat in een ander artikel op de site uitgelegd hoe de routing op AHC gaat zijn vanaf morgen, wij verzoeken iedereen hier rekening mee te houden.

De trainers zijn er klaar voor, wij hopen de kinderen ook! Tot morgen.

==================================


Goed nieuws, de jeugd mag weer hockeyen!

Vorige week heeft de overheid bekend gemaakt dat vanaf 29 april kinderen t/m 18 jaar weer mogen sporten, en dat er dus ook weer hockeytrainingen georganiseerd kunnen worden. De afgelopen dagen is achter de schermen hard gewerkt om een plan te maken hiervoor. Aan de hand van spelregels van NOC-NSF en de KNHB is er een AHC Corona protocol gemaakt, zie bijlage. We realiseren dat het een uitgebreid protocol is en dus tijd vergt dit door te nemen, maar vragen dit iedereen wel te doen. Als de gemeente instemt met onze plan van aanpak kunnen we woensdag 29 april weer van start. De komende dagen en weken zullen we ons protocol op frequente basis controleren en bijstellen. Een aantal belangrijke punten;
 • Jeugd t/m 12 jaar (Jongste Jeugd en D-jeugd) kan op de normale wijze trainen.
 • Jeugd van 13 t/m 18 jaar (C t/m A-jeugd) kan trainen met 1.5 meter afstand houden. De trainers passen de trainingen hierop aan.
 • Het trainingsschema is op enkele punten gewijzigd, met name qua aanvangstijden. Er begint nu elk kwartier een team met trainen, zodat we maximale spreiding van bewegingen van kinderen tot stand brengen. Het schema is vanaf heden te vinden in de AHC Velp app.
 • Op de club zal éénrichtingverkeer toegepast worden. De ingang van het terrein is bij het clubhuis, de uitgang bij veld 3. 
 • Het clubhuis is gesloten, toiletten alleen bij hoge nood toegankelijk.
HULP NODIG!
Om alle trainingen mogelijk te maken hebben we hulp nodig, vele handen maken licht werk. 1 van de voorwaarden vanuit NOC en de KNHB is het dagelijks (ten tijde van de trainingen) aanwezig zijn van minimaal één Corona-verantwoordelijke. Dit kan een ouder zijn, seniorlid of andere volwassene. We willen dagelijks 2 verantwoordelijke tegelijk aanwezig hebben op AHC, waarbij er gewerkt wordt met 2 tijdsblokken van ongeveer 2.5 uur. Dagelijks hebben we dus 4 Corona-verantwoordelijke nodig, op weekbasis 20. 

Wat doet een Corona-verantwoordelijke?
 • Toezicht houden op het naleven van de afspraken en hygiĆ«neregels.
 • Is herkenbaar aanwezig en aanspreekpunt met vragen omtrent de hygiĆ«neregels.
 • Verzorgt de distributie van trainingsmateriaal over de velden.
 • Desinfecteert de materialen aan het eind van de dag of bij wisseling van trainers.
 • Kan hulp bieden bij blessures met het aanreiken van ijs of verband/pleisters.
Daarnaast willen we een AHC coronateam samenstellen. Dit team, bestaande uit 3 bestuursleden en enkele leden of ouders van leden, zal de komende periode op regelmatige basis overleg voeren, het protocol uitvoeren en optimaliseren. 

Wie helpt ons om de jongste jeugd en jeugd weer lekker corona-proof te laten trainen?
Vragen en/of opmerkingen?

Aanmelden/vragen kan per mail; [email protected]

Namens het bestuur,
Thomas Meijneke

Bijlage