AHC Corona protocol 2020-2021
Terug
Clubnieuws 1 September

AHC Corona protocol 2020-2021

Nieuws afbeelding

Update 1 september

Bij competitiewedstrijden hoeven spelers van teams van AHC en de tegenstanders zich niet te registreren, maar verloopt de registratie via het digitaal wedstrijdformulier. Ook ingedeelde scheidsrechters komen op het wedstrijdformulier te staan en hoeven zich niet te registreren. 

Coaches, managers, begeleiding, ouders, toeschouwers dienen zich altijd te registreren bij de ingang van het terrein. Speel je geen competitiewedstrijd als speler, (bijvoorbeeld bij een oefenwedstrijd of als je op zondag komt kijken) dan dient iedereen vanaf 13 jaar zich te registreren. 

Wij verzoeken iedereen om het registratieformulier thuis al in te vullen via www.ahcvelp.nl/registratie. Bij aankomst op AHC kan men vervolgens de bevestigingsmail laten zien en doorlopen. Bij de ingang op AHC zal een vrijwilliger de registraties controleren en/of vragen te registreren. 

======================================================================

AHC Corona protocol 2020-2021

Versie 26 augustus 2020

Ondanks dat het coronavirus nog niet uit ons land is verdwenen, is het gelukkig wel mogelijk de hockeytrainingen en -competities op te starten. Om ervoor te zorgen dat we ook kunnen blijven sporten, zijn een aantal speciale richtlijnen en regels opgesteld. Wij vragen ieders aandacht voor de onderstaande zaken;

Algemene regels

  • Heb je klachten zoals verkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten of koorts? Blijf thuis en laat je testen!

  • Houd je aan de regels met betrekking tot thuisblijven c.q. in quarantaine gaan.

  • Kom je uit een risicogebied (oranje of rood), kom dan niet naar de club en vermijd contact met teamgenoten en andere leden van AHC. Hetzelfde geldt als een gezinslid klachten heeft en nog

    niet getest is of positief is getest.

  • Houd 1.5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten)

Kinderen t/m 12 jaar hoeven onderling en ten opzichte van volwassenen geen afstand te houden.

Voor leden uit hetzelfde huishouden geldt dat ook zij onderling geen afstand hoeven te houden.

Jongeren van 13 tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden, maar moeten dit wel tot volwassenen.

Volwassenen dienen te allen tijde afstand te houden ten opzichte van elkaar en jongeren vanaf 13 jaar. Bij kinderen t/m 12 jaar hoeft geen afstand gehouden te worden.

Vooraf, tijdens rustmomenten en na afloop van de sportbeoefening dienen direct weer de afstandsregels te worden gehanteerd. Dat geldt ook rondom en in de dug-out, in de kleedkamer en in het clubhuis.

  • Verwijd drukte.

  • Was vaak je handen; Voor en na elke training of wedstrijd wordt geadviseerd de handen te

    wassen. Op diverse plekken op AHC is desinfecterende gel of foam te vinden, zoals bij het clubhuis en in elk dug-out.

page1image5822080

Toeschouwers

Algemeen
Iedereen dient 1,5 meter afstand te houden en zich te registreren.
Geforceerd stemgebruik, schreeuwen, zingen en spreekkoren is niet toegestaan.

Verplichte registratie
Iedereen dient zich te registreren, dit kan door het registratieformulier in te vullen op www.ahcvelp.nl/registratie of door het scannen van de QR-code op de diverse posters op AHC. Thuis het formulier invullen kan ook, laat dan de bevestigingsmail zien bij aankomst.
Bij de vlaggenmasten bij het clubhuis zal een vrijwilliger toezien op de registratie.

Routing AHC

Terrein
De parkeerplaats bij het clubhuis is uitsluitend te gebruiken voor thuisspelende en bezoekende teams. De fietsenstalling blijft bereikbaar alleen voor het stallen van fietsen. Betreden van het terrein is alleen mogelijk door de aangegeven poort. De toegang bij veld 3 is afgesloten.
AHC-teams die uit spelen verzamelen en vertrekken vanaf de parkeerplaats bij veld 3.
page1image5822288 page1image5822704 page1image5822912 

Clubhuis
Op basis van het oppervlak van het clubhuis is er een maximaal aantal personen toegestaan. Dit aantal staat aangegeven bij de ingang. De bovenbar is niet toegankelijk. In het clubhuis zijn looplijnen aangebracht en strepen met 1.5 meter afstand. Er kan uitsluitend contactloos betaald worden. Blijf niet onnodig lang binnen staan en loop zo snel mogelijk door.

Terras
Op het terras zijn een aantal ook overdekte plekken gemaakt waar meerdere mensen bij elkaar kunnen zitten. Ook hierbij geldt dat er 1.5 meter afstand gehouden dient te worden. Spelers/teams krijgen een plek toegewezen om te zitten.

Kleedkamers
In beide kleedkamers is zitplaats voor 14 personen, op 1.5 meter van elkaar. Op de banken is met kruizen aangegeven waar iemand kan zitten. Wij adviseren nadrukkelijk om niet langer dan 15 minuten aaneengesloten in de kleedkamer aanwezig te zijn. Er kan gebruik gemaakt worden van de douches met maximaal 2 personen tegelijk.

Wedstrijden

Algemeen
Er wordt geen line-up, shakehands, shakesticks of huddle meer gedaan voorafgaand aan een wedstrijd. De teams stellen zich direct op na het inspelen.

Op en rond de velden
Om te voorkomen dat teams door elkaar lopen geldt het volgende;
Na afloop van een wedstrijd maken de spelers en begeleiding van de teams, met inachtneming van de geldende afstandsregels, zo snel mogelijk de dugout leeg en verlaten het veld. Pas wanneer beide teams het veld verlaten hebben, kunnen de volgende teams het veld betreden.

Inlopen
Bij het inlopen voor de wedstrijd dient ook 1.5 meter afstand gehouden te worden. Zeker bij grotere teams dient de gehele breedte van een half veld gebruikt te worden.

Bij een blessure
Er gelden momenteel geen beperkingen ten aanzien van verzorgen van spelers, zolang de desbetreffende speler of begeleiding geen coronagerelateerde klachten heeft.

Bij een strafcorner
Kortdurend overleg is toegestaan, omdat dit tijdens een spelsituatie is.
Tevens adviseert de KNHB om zo veel mogelijk een eigen, persoonlijk masker te gebruiken. Is dit niet mogelijk, zorg dan voor desinfecterende alcohol spray waarmee de materialen ontsmet kunnen worden.

Gebruik bidons
Elke speler dient uitsluitend gebruik te maken van zijn of haar eigen bidon, zowel bij trainingen als wedstrijden. Het gebruik van een gezamenlijk bidonkrat wordt niet aangeraden. Tevens wordt afgeraden om spelers fruit uit een gezamenlijke bak te laten eten.

Hesjes
Indien het gebruik van hesjes gewenst is, dan ligt er achter de bar een set hesjes voor gebruik. Na afloop worden deze hesjes gewassen voor volgend gebruik. Indien gebruik van hesjes bij het inspelen voor een wedstrijd gewenst is, is het advies deze als team zelf aan te schaffen en te wassen na gebruik.
page2image3743024 page2image3743232 page2image3743440 page2image3743648 page2image3743856 page2image3744064 page2image3744272 page2image3744480 page2image3744688

Uitwedstrijden

Verzamelen
Om bezoekersstromen zo veel mogelijk gescheiden te houden mogen uitspelende teams van AHC alleen verzamelen bij de parkeerplaats bij veld 3. De parkeerplaats bij het clubhuis is voor thuisspelende en bezoekende teams.

Vervoer en mondkapjes
Vanaf 13 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht wanneer personen van buiten je huishouden in één vervoersmiddel van of naar een sportactiviteit gaan en/of bij uitwedstrijden.

Regels en afspraken
Per regio en vereniging kunnen de diversie afspraken en regels verschillen. Bekijk voor vertrek naar een andere club op hun site de geldende regels en afspraken. Zo kan het zijn dat een club het dragen van een mondkapje verplicht of dat kleedkamers wel of niet gebruikt kunnen worden. Uiteraard worden aanwijzingen zonder problemen opgevolgd.

Corona in het team

Corona, en nu?
Positief geteste spelers melden dit bij de Corona-verantwoordelijke van AHC.

Positief geteste spelers of spelers die verplicht worden gesteld in quarantaine te gaan, blijven thuis en nemen niet deel aan wedstrijden, trainingen of andere clubactiviteiten.
Bij een positieve test binnen een team, dient de speler met een positieve test contact op te nemen met de GGD. De GGD bepaalt op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. Indien een speler tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1.5 meter van een andere speler verblijft is er in principe geen probleem en mogen deze spelers blijven deelnemen aan de wedstrijden en trainingen. Bij klachten, blijf thuis en laat je testen!

Afzeggen wedstrijd
In principe worden alle wedstrijden gespeeld. Mocht een team onverhoopt in de problemen komen, schakel dan tijdig met ons wedstrijdsecretariaat over de mogelijkheden tot uitstel van de wedstrijd.
In het geval dat een geheel team in quarantaine moet zal een wedstrijd verplaatst worden.

Trainingen

Gebruik materialen
Alle materialen worden aan het eind van elke trainingsdag gereinigd door de trainers. Het gebruik van hesjes wordt tot een minimum beperkt. Wij vragen alle spelers bij de trainingen zelf een shirt in een andere kleur mee te nemen.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de site van de KNHB;

https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/hockeycompetitie-en-coronavirus-hockeyen-met-deze-richtlijnen

Dit bestand zal geregeld van een update voorzien worden. Heb je toevoegingen of zie je verbeterpunten, neem dan contact op met het bestuur per mail; [email protected]

Het bestuur.

page3image5833936 page3image5833104 page3image5832896 page3image5832688 page3image5832480 page3image5817920page3image5834768 page3image5834976 


Bijlage