Zaalhockey
 
Terug

Zaalhockey

Zaalhockey 2017-2018

 

Deelname

Voor junioren geldt net als voorgaande jaren dat zaalhockey voor alle Tophockeyers verplicht is. In de praktijk komt dit neer op alle 1e en 2e veldteams per categorie. Voor alle andere spelers hanteren we het volgende principe: Ik doe mee, tenzij ik mij afmeld. Afmelden voor het zaalseizoen kan inmiddels niet meer. De kosten voor het zaalhockey zullen dit seizoen 94,50 Euro per kind bedragen. De kosten voor een seniorspeler bedragen 115 Euro.

Voor de Jongste Jeugd geldt het volgende: Alleen de 8-tallen laten we deelnemen aan de zaalcompetitie. De 6-tallen, F-jes en benjamins doen dus niet mee met het zaalhockeyen.

 

Selectietrainingen

Dit jaar zullen de selectietrainingen alleen op maandag plaatsvinden. Na de herfstvakantie trainen de jongens en meisjes om de week. De selectietrainingen zullen plaatsvinden op maandag 30 oktober, 6, 13 en 20 november. Er wordt voor gekozen om selecties te doen bij de D, C, B en A-categorie. De selecties worden gedaan om van het 1e en 2e veldteam in de zaal 3 zaalteams te maken.  We willen dat iedereen zo veel mogelijk aan spelen toekomt en daarom wordt er gestreefd naar teams van 8-10 spelers. Het nieuw gevormde team zal niet meer bijvoorbeeld MB2 genoemd worden, maar MB1-2. Omdat dit extra team gevormd zal worden vanuit het 1e en 2e veldteam zullen alleen de spelers van deze 2 teams uitgenodigd worden voor de selectietrainingen. Daarnaast kan het incidenteel zijn dat een speler van een 3e team uitgenodigd wordt voor de selectietrainingen. Na 2 selectietrainingen wordt de teamindeling vastgesteld, welke via de site van AHC gepubliceerd zal worden. Aanwezigheid bij trainingen wordt verplicht gesteld. Niet komen opdagen betekent automatisch spelen in een lager zaalteam.

 

Speeldagen

Afgelopen jaren zijn er geregeld problemen geweest met het spelen in bepaalde weekenden, zoals in de kerst- en voorjaarsvakantie. Komend seizoen verwachten we in dat opzicht minder problemen. Er zal zo veel mogelijk gepland worden door de KNHB in de volgende weekenden:

 

Junioren Topklassen A/B/C/D

9-10 december, 16-17 december, 6-7 januari, 13-14 januari, 20-21 januari en 27-28 januari. Eventueel op zaterdag 23 december.

 

Junioren Breedte

3 december, 9-10 december, 16-17 december, 23 december, 6-7 januari, 13-14 januari, 20-21 januari, 27-28 januari, 3-4 februari, 24-25 februari. 10-11 februari en 17-18 februari zijn extra dagen en worden zo min mogelijk ingepland door de KNHB.

 

Jongste Jeugd

9-10 december, 16-17 december, 7 januari, 14, januari, 21 januari, 28 januari, 3-4 februari, 24-25 februari. 10-11 februari en 17-18 februari zijn extra dagen en worden zo min mogelijk ingepland door de KNHB.

 

Senioren Standaard

9-10 december, 16-17 december, 6-7 januari, 13-14 januari, 20-21 januari en 27-28 januari. Eventueel op zaterdag 23 december.

 

In principe wordt er dus zo min mogelijk gespeeld in de kerstvakantie en voorjaarsvakantie. Junioren en senioren kunnen zowel op zaterdag als op zondag ingedeeld worden (echter niet 2 keer in 1 weekend). 23, 30 en 31 december zijn aangegeven als reservedag, maar zullen alleen in uiterste gevallen gebruikt worden als speeldag.

 

Teamindeling

De eerste 3 teams per categorie zullen worden ingedeeld naar aanleiding van de selectietrainingen. Het verleden leert ons dat dit voornamelijk de spelers uit het 1e en 2e veldteam zullen zijn. Voor de overige spelers, dus het 3e team en lager, streven we ernaar de teams zoveel mogelijk intact te laten, mits aantallen dit toelaten. Mocht het nodig zijn, dan kunnen teams samengevoegd worden om er 1 zaalteam van te maken. Dit zal dan in overleg met de coaches en spelers plaatsvinden. Uitgangspunt is ook hier dat iedereen zoveel mogelijk aan spelen toekomt.

 

Trainingen

De trainingen voor alle teams beginnen vanaf maandag 27 november. Het schema van het veld komt dan te vervallen. Bij het maken van het zaaltrainingsschema wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met trainingsdagen en –tijden van het veld, alsmede aanvangstijden van de trainingen ten opzichte van schooltijden. Desondanks kan het voorkomen dat er op een andere dag getraind moet worden dan op het veld. Het streven is om elk team minimaal 6 keer te laten trainen. Het trainingsschema zal half november gepubliceerd worden.

 

Belangrijke data

Maandag 30 oktober 2017                        Start van de selectietrainingen.

Maandag 13 november 2017   Publiceren wedstrijdschema.

Donderdag 16 november 2017               Publiceren trainingsschema.

Maandag 27 november 2017   Coachavond zaalhockey, clubhuis AHC.

Maandag 27 november 2017   Start zaalseizoen met trainingen voor alle teams.

Zondag 3 december 2017                          Eerste competitieweekend.

Maandag 19 februari 2018                        Start veldtrainingen.

Zondag 25 februari 2018                           Laatste competitieweekend.

 

Overig

-         Specifiek voor Jongste Jeugd teams; elk team neemt zelf een spelbegeleider mee, dus ook als er niet in Arnhem gespeeld wordt.

-         Specifiek voor teams in de Topklasse; indien de wedstrijden niet gefloten worden door bondsscheidsrechters, neemt elk team voor de eigen wedstrijd een eigen scheidsrechter mee. Deze fluit samen met een scheidsrechter van de tegenstander.

-         Senioren dienen net zoals afgelopen seizoen voor elke wedstrijd een scheidsrechter mee te nemen of fluiten elkaars wedstrijden in de poule.

-         Voor alle andere teams geldt dat de club belast met zaaldienst voor scheidsrechters zorgt.