Sproeiregels
Terug
20 April

Sproeiregels

Nieuws afbeelding

Sproeiregels

Bedienen sproeiers velden

In de bedieningskast van de sproeiers hangt een gebruiksaanwijzing voor het gebruik van de sproeiers. Dringend verzoek deze instructies te volgen en niet zelf aan de knoppen te zitten. Indien de sproeikast op slot is, ligt er achter de bar een sleutel.

 

Wanneer wordt er gesproeid?

Veld 1 (het waterveld) moet goed nat zijn als er op gespeeld wordt. Dit heeft te maken met grip, bespeelbaarheid en veiligheid. Voor het begin van wedstrijden of trainingen wordt er gesproeid.Alleen bij droge, warme dagen (25+ graden C) kan er, indien nodig, ook tijdens de rust gesproeid worden.

 

Veld 2 (het semi-waterveld) hoeft niet nat te zijn als er op gespeeld wordt, slechts vochtig. Er ligt namelijk ook zand op voor de grip, bespeelbaarheid en veiligheid. In principe wordt er 1 tot maximaal 2 per week gesproeid. Alleen bij extreme droogheid kan er extra worden gesproeid. Omdat de drainage anders is dan een waterveld dient dit ruim op tijd voor een wedstrijd te gebeuren. Vaker sproeien dan nodig heeft op semi-velden een averechts effect! Het spreekt voor zich dat er bij regenbuien niet gesproeid hoeft te worden.

 

Om de velden lopen:

Om zoveel mogelijk organisch vuil op de velden te voorkomen verzoeken wij spelers via de paden om de velden naar het betreffende veld te lopen in plaats van af te snijden via de velden! Met bovenstaande regels houden we de velden dus in betere conditie en kunnen de velden langer mee. Wij verzoeken alle leden dan ook hier rekening mee te houden.

 

Het bestuur