Herinnering aan Hans Hittenhausen: Een betrouwbare steunpilaar
Terug
6 Februari

Herinnering aan Hans Hittenhausen: Een betrouwbare steunpilaar

Nieuws afbeelding

Deze week bereikte ons het bericht dat Hans zondag tijdens een boswandeling plotseling is overleden. Hij is 69 jaar geworden.

Wie aan hem terugdenkt ziet allereerst de keeper voor zich, die als een uiterst kundige sluitpost het doel verdedigde van menig veteranenteam. Want nimmer deed een aanvoerder van een elftal der "wat oudere garde” tevergeefs een beroep op hem, wanneer de eigen goalie op zondagochtend verstek had laten gaan. Zo wist je eigenlijk nooit tot welk team Hans eigenlijk behoorde. Hij was er gewoon altijd. Dat men graag gebruik maakte van zijn niet geringe keeperskwaliteiten bleek nog eens overduidelijk toen het Veteranen A-team hem in 2002 uitnodigde het doel te komen verdedigen tijdens de play-off wedstrijden om het landskampioenschap. Overbodig te vermelden dat Veteranen A in dat jaar landskampioen werd.

Hij was evenwel meer dan een betrouwbare keeper. Jarenlang maakte hij deel uit van ons scheidsrechterscorps en floot hij een onwaarschijnlijk aantal wedstrijden zowel op zaterdag als op zondag. Dat hij en passant ook nog bondscheidsrechter werd was voor hem een vanzelfsprekendheid en voor onze club een prachtige reclame.

Het meest heb ik hem leren waarderen als de vrijwilliger in stilte. Vele jaren behoorde hij tot de "woensdagmiddag-klusclub”. Slechts weinigen kenden het bestaan hiervan. Met Adriaan Wijt als kartrekker stak iedere woensdagmiddag een kwartet stoere en handige kerels de handen uit de mouwen om achterstallig onderhoud te verrichten en er zorg voor te dragen dat alles er voor het weekend weer tiptop uitzag. Hans behoorde tot dit kwartet, want hij was een echte clubman voor onze AHC: een betrouwbare steunpilaar waar je altijd van op aan kon.


Wim Swart, wedstrijdsecretaris Senioren Arnhem

Bijlage