Zaalhockey 2018-2019
Terug
Clubnieuws 3 Maart

Zaalhockey 2018-2019

Nieuws afbeelding

Het zaalseizoen zit er weer op!
35 teams met meer dan 300 leden hebben met veel plezier en enthousiasme meegedaan in de zaal. Het trainen en spelen in de Dumpel in Velp is zeer goed bevallen, hopelijk kunnen we volgend seizoen nog meer gebruik maken van de Dumpel. Naast 6 kampioenen waren er nog meer aansprekende resultaten;

Heren 1 speelde dit seizoen sinds lange tijd weer als Heren 1 in de zaal. Onder leiding van Pierre streden de heren tot op de laatste speeldag voor de 1e plaats, maar moesten deze helaas toch aan Doetinchem H1 laten. Volgend jaar een nieuwe kans voor het kampioenschap.
Dames 1 speelde wederom in de regionale Topklasse, als enige veld 2e klasser in Oost-Nederland. In een poule met 4 sterke tegenstanders gingen de dames steeds beter spelen, maar lukte het helaas niet om een wedstrijd te winnen. Volgend seizoen in de Subtop zal ongetwijfeld het kampioenschap het doel zijn.

Jongens A1, een combinatieteam met spelers uit veld JA1 en JA2, speelde een leuke competitie in de 1e klasse met een uiteindelijke 5e plaats als eindresultaat.
Jongens B1 kwam net te kort voor het kampioenschap in de Subtop. Onder leiding van Maarten werd een knappe en mooie 2e plaats in de rangschikking behaald.
Jongens B12 deed het ook zeer verdienstelijk door als 3e te eindigen in de 1e klasse. Geregeld werd er gespeeld met vliegende keeper, hetgeen een aantal overwinningen opleverde. Goed gedaan.
Ook Jongens B2 behaalde een goede 3e plaats in de 2e klasse. Een mooi resultaat om mee te nemen naar het veld.
Jongens C1 speelde in de Subtop klasse en eindigden keurig in de middenmoot als 4e.
Jongens C12 maakte het spannend tot op de laatste speeldag, maar moesten het kampioenschap over laten aan HCM JC1. Een goede en knappe 2e plaats was het gevolg, in een sterke poule met voornamelijke C1 teams. Goed gedaan!
Jongens C2 had het zwaar vanaf het begin en was helaas te hoog ingedeeld in de 1e klasse. Gelukkig lieten de jongens zich niet kennen en gingen elke wedstrijd met goede moed de strijd aan, knap gedaan.
Jongens D1 maakte het eveneens spannend. Halverwege stonden de jongens gedeeld 1e, na onder andere een overwinning op latere kampioen Oosterbeek, en eindigden uiteindelijk als 3e, niet slecht.
Jongens D12 werd keurig 4e in de 1e klasse. Met spelers uit JD1 en JD2 van het veld werden mooie en spannende wedstrijden gespeeld, met goede overwinningen en vaak krappe nederlagen.
Jongens D2, een combinatie van JD2 en JD3 veld, speelden eveneens in een leuke en sterke poule met veel andere 2e teams. Met 2 overwinningen werd het seizoen goed afgesloten.

Meisjes A1 liet vanaf het begin duidelijk zien de sterkste te zijn in de poule. Met 9 overwinningen en slechts 1 nederlaag werd het kampioenschap op de een-na-laatste speeldag al bereikt. Speelsters en begeleiding van harte gefeliciteerd.
Meisjes A12, een combi van MA1 en MA2 speelsters, werd eveneens afgetekend kampioen. Met een vliegende keeper bij de meeste wedstrijden werden ruime overwinningen geboekt en een terecht kampioenschap, hulde!
Meisjes B1 behaalde een mooie 2e plaats in een goed bezette Subtop-klasse waar het niveauverschil zeer gering was.
Meisjes B12 maakten het spannend! Na een goede start van de competitie werd de koppositie afgestaan aan de buren van Upward. Gelukkig herstelden de dames dit super en werd op de laatste speeldag het kampioenschap gevierd. Speelsters en coach van harte!
Meisjes B3 en Meisjes B4 speelden beide in een leuke competitie met enkele overwinningen. De sfeer zat er bij beide teams goed in, een goed vervolg op het veld kan niet uitblijven.
Meisjes C1 had het pittig in de Subtop. Met elke wedstrijd 100% inzet, prima spel en voldoende kansen lukte het helaas niet dit in de score uit te drukken. Herkansing op het veld, jullie kunnen het!
Meisjes C12 haalde een zeer nette 3e plaats in de 1e klasse. Met veel plezier en enthousiasme werd er veel gewonnen, waaronder van de latere kampioen. Goed gedaan.
Meisjes C2 deed het ook prima. Elke week ging het steeds een beetje beter, met een 3e plaats in de poule als resultaat.
Meisjes C3 stond lang bovenaan, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in het team van Ares. Na enkele spannende wedstrijden werd het team zeer terecht 2e in de poule.
Meisjes C4 speelde elke week steeds beter, hetgeen 2 gelijke spelen opleverden. Helaas waren de tegenstanders net iets sterker, de inzet en spirit bleef echter heel goed.
Meisjes D1 zetten een mooie zaalreeks door; voor het 3e jaar op rij werd MD1 kampioen van de (oude) subtop klasse.
Door 9 wedstrijden te winnen en slechts 1 keer te verliezen werd het kampioenschap heel netjes binnen gehaald. De taart voor coach Michiel was er extra lekker door.
Meisjes D12 deed het eveneens heel goed. Er werd gewonnen van kampioen Oosterbeek MD1 en slechts 1 keer verloren, goed gedaan!
Meisjes D2 maakten er ook een leuke competitie van. Met 4 overwinningen en 4 nipte verliezen werden de dames keurig 3e.
Meisjes D3 werd ook overtuigend kampioen! Met 8 overwinningen en 1 gelijk spel lieten zij de concurrentie achter zich. Een goed resultaat voor de speelsters en begeleiding, van harte gefeliciteerd!
Meisjes D4 was met grote afstand de beste in de poule. Met 88 doelpunten voor en slechts 9 tegen werden zij zeer overtuigend kampioen. Maar liefst 4 wedstrijden werden met dubbele cijfers gewonnen met een 15-0 overwinning als toppunt. Coaches en speelsters van harte gefeliciteerd.
Tot slot maakten ook Meisjes D5 er een hele spannende competitie van. Met een harde kern van speelsters uit de D5 en aanvulling uit D3 en D4 werd het team knap 2e. Het spel werd elke week beter, het plezier straalde van jullie af. Goed gedaan!

De zaalkampioenen zullen gehuldigd worden op zondag 24 maart 2019, tijdens de Nieuwjaars-Lente borrel op de club. Om 14.30 uur hopen we jullie allemaal te zien op de club, tot dan!

De zaalcommissie,

Hayo, Magne en Thomas